<< Terug naar het nieuwsoverzicht

11 januari 2018,

Damen Shipyards Group & Concordia Group


cooperation
contract signing

Concordia Group
Biesboschhaven Noord 7 - 4251 NL Werkendam
T +31 (0) 183 600 391
info@concordiagroup.nl
www.concordiagroup.nl
Samenwerkingsverband vergroot marktaandeel binnenvaart
Damen Shipyards Group en Concordia Group bundelen hun krachten in de binnenvaart. De twee partijen hebben op 15 december een samenwerkings-overeenkomst ondertekend met als doel om met de bouw van, en de handel in binnenvaartschepen, voortaan samen door te gaan als Concordia Damen Shipbuilding.

"Damen en Concordia bundelen hun krachten om klanten beter te kunnen ondersteunen bij hun investeringen. Concordia Damen Shipbuilding zal zich naast algemene aanvragen toeleggen op de ontwikkeling van duurzame schepen met een verscheidenheid aan nieuwe scheepsbouwtechnieken.

Hiermee willen wij een groene en schone toekomst voor reders bereiken. We zijn zeer verheugd om samen met Damen onze activiteiten op de binnenvaartmarkt uit te breiden. We kijken uit naar de samenwerking met Damen en haar internationale netwerk van scheepswerven, sales- en servicenetwerk", zegt Chris Kornet, CEO van Concordia.

Foto top van links naar rechts: Jan-Wim Dekker (CPO, Damen Shipyards Gorinchem), Simon Provoost (Product Director Inland Waterway and Transport, Damen Shipyards Gorinchem), Chris Kornet (CEO, Concordia).

Concordia is sinds 2001 in de Nederlandse binnenvaart actief, en inmiddels ook al tien jaar internationaal. De bedrijfsidentiteit van Concordia zal in het nieuwe samenwerkingsverband blijven bestaan. De nieuwbouwcapaciteit wordt door de samenwerking vergroot.

Damen vierde dit jaar haar 90e verjaardag en in vrijwel alle sectoren van de maritieme industrie actief. Damens binnenvaartteam, onder leiding van Product Director Inland Waterway Transport Simon Provoost, verhuist van de hoofdvestiging van Damen in Gorinchem naar het kantoor van Concordia in Werkendam.

“Beide bedrijven zijn zeer verheugd over dit partnerschap en kijken uit naar een toekomst vol ambitie en wederzijds vertrouwen”, aldus Simon Provoost, die Managing Director wordt van Concordia Damen Shipbuilding.

Concordia-Damen-contract
Foto: Chris Kornet en Kommer Damen