<< Terug naar het nieuwsoverzicht

10 januari 2018,

Heinen & Hopman schenkt aan Sea Shepherd


Heinen&Hopman
Heinen & Hopman Rotterdam BV
Nieuwland Parc 308cd - 2952 DD Alblasserdam
T +31 (0) 78 890 8050
binnenvaart@heinenhopman.nl
www.heinenhopmanbinnenvaart.nl


De Rotterdamse vestiging van Heinen & Hopman heeft een airconditioningsysteem geschonken aan Sea Shepherd, een internationale non-profit organisatie die zich wereldwijd inzet voor het beschermen van leven in zee. Het systeem is geleverd en geïnstalleerd in het hoofdkantoor van Sea Shepherd.


Mooi doel

Sea Shepherd houdt acties gericht op het stoppen van de afslachting van zeedieren en de vernietiging van hun leefomgeving. De organisatie onderzoekt, registreert en documenteert illegale activiteiten op zee.

'Dat vinden wij een mooi doel. Toen bleek dat hun hoofdkantoor een nieuw airconditioningsysteem nodig had, wilden wij wat voor Sea Shepherd betekenen en de installatie schenken,’ aldus Rick den Hartigh, manager van Heinen & Hopman Rotterdam.

Alex Cornelissen, CEO van Sea Shepherd, vult aan: ‘Met deze schenking van Heinen & Hopman zijn wij zeer content. De mensen die werken bij Sea Shepherd zijn vrijwilligers en wij vinden het fijn als zij zich onder goede omstandigheden kunnen inzetten voor onze organisatie. Heinen & Hopman heeft zich professioneel opgesteld en vakwerk afgeleverd.’

Bob Barker research survey vessel
Rowan (l.) en Koen houden de vlag van Sea Shepherd vast op Bob Barker research survey vesselM/Y Bob Barker M/Y Bob Barker, een van de schepen in de vloot van Sea Shepherd

Bob Barker
Één van de schepen in de vloot van Sea Shepherd is M/Y Bob Barker. Dankzij een bijdrage van $5 miljoen van Bob Barker, presentator van een Amerikaanse show, heeft Sea Shepherd in het geheim een voormalige walvisjager (vangschip) in Afrika gekocht en geüpdate.

In 2009 heeft de jagersboot zijn eerste missie uitgevoerd, operatie Waltzing Mathilda. Heinen en Hopman heeft ook dit schip mogen voorzien van airconditioning. Twee monteurs van Heinen & Hopman gingen met de crew van M/Y Bob Barker op de foto.