<< Terug naar het nieuwsoverzicht

10 januari 2018,

Het nieuwe jaar is weer begonnen!


MII logo


Marine Insurance International
Peizerweg 87C - 9727 AH Groningen
T +31 (0)50 313 08 60
info@marine-insurance.nl
www.marine-insurance.nl
www.yacht-insurance.nl
De kop is eraf; ook voor Marine Insurance. Samen met onze relaties zijn we alweer volop bezig met het oplijnen van de zaken voor een succesvol 2018. Ook dit jaar doen wij uiteraard weer ons uiterste best om de scherpste premies voor onze relaties uit de markt te halen en de bijbehorende serviceverlening ontbreekt hierbij natuurlijk niet.   
De verzekeringsmarkt
We zien nu duidelijk de tendens dat verzekeraars de premies verhogen, bonussen uit de dekking halen of zelfs risico’s opzeggen. Kortom: de markt wordt harder. Dit is een gevolg van de herverzekeringspremies die stijgen en dit is onder andere weer het gevolg van de schades die de diverse orkanen hebben aangericht in 2017. Denk hierbij aan orkaan Irma die vele jachten op Sint Maarten heeft vernield en orkaan Harvey die flink heeft huisgehouden in Houston. De schepen konden daar lange tijd niet in of uit de haven varen. Naast dat het de scheepvaart heeft geraakt, zijn er natuurlijk ontzettend veel mensen getroffen, wat meer dan bijzonder triest is.
De maritieme markt
We durven het nog niet hardop te zeggen (wel te schrijven), maar langzaam merken wij dat het iets beter gaat in de maritieme sector. Er worden meer schepen besteld bij de werven, rederijen investeren weer en financiële instanties worden ook weer wat beter benaderbaar. De visserij gaat weer beter en we zien een licht stijgende lijn bij de Baltic Dry Index.
Maar als geen ander weten wij dat veel bedrijven de laatste jaren in de ‘overlevingsstand’ stonden en dat we nu nog niet direct met z’n allen staan te juichen. Maar gelukkig bemerken wel wat meer positiviteit in de markt en dat stemt gunstig.  
Marine Insurance
Als Marine Insurance gaan we er dit jaar weer voor! Waarvoor? Nou, voor tevreden klanten. Net zoals altijd. Ondanks een verharde verzekeringsmarkt, gaan we er vol voor om het beste eruit te halen voor onze relaties. We doen dit op basis van respect. Respect voor de klant en respect voor de verzekeraar. Daarnaast blijven we uiteraard werken volgens onze kernwaarden, te weten: integriteit, betrouwbaarheid en transparantie.  

Rest ons nog om iedereen een mooi, gezond en succesvol 2018 te wensen!Ons team (van links naar rechts): Monique Reinek, Anouk Joosten, Marijke van der Rest, Willem van der Rest en Gea Hamminga.